Menü
×

Zene szolgáltatás az Esküvőn

2019-01-31

 

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a boldogító igen kimondása után, a legfontosabb része eme gyönyörű családi ünnepnek, a vacsorát követő zenés-táncos mulatság. Érdemes némi időt szánni a megfelelő zenei szolgáltató kiválasztására!

Gyakran felmerülő kérdés, hogy, DJ vagy zenekar lenne a tökéletes választás. Ennek eldöntésében próbálunk most egy kicsit segíteni.

Amellett, hogy ma már talán kimondható, hogy divatos dolog lemezlovast szerződtetni, érdemes figyelembe venni a násznép igényeit, a helyszínt az esemény stílusát, hangvételét (halkan jegyzem meg, az erre fordítható összeget is)! A legfontosabb mégis, hogy ez a nap Rólatok szól, értetek van, legyen olyan, amilyennek megálmodtátok!

A Dj a polgári szertartás kezdetétől a vacsorán át, a lakodalom végéig, folyamatosan szolgáltatja az általatok kiválasztott stílusú zenéket, reagál a kívánságokra hangulatot teremt, , profi műsorvezetői produkciójával, kiegészíti vagy bizonyos mértékig helyettesítheti a ceremóniamestert.

A zenei szolgáltatáson kívül, biztosítja a rendezvény akár több helyszínének hangosítását, hangtechnikai eszközeit, az egyéb extra látvány és hangulat elemeit, mint például a karaoke, vagy fotó és videó vetítés.

Miután ezt az oldalt tiszteltétek meg látogatásotokkal, így nem boncolgatnám hosszasan a DJ kontra zenekar kérdést. Röviden: A zenekar az élő zene élményével a hagyományos igényeknek inkább megfelel, de hasonló minőségű produkciókat egymás mellé téve lényegesen drágább, míg a DJ (vagy Dj-k) a fent említett széles körű professzionális szolgáltatásával tudja felejthetetlenné tenni az esküvőtöket (feltéve persze, hogy nem egy laptop mögött üldögélő önjelölt „kollegára” gondolunk!)  Adott a lehetőség a DJ és zenekar egymást váltó szerepeltetésére, ami minden igényt kielégítő megoldás, de nyílván a három lehetőség közül ez a legköltségesebb.

Az utóbbi húsz év némileg átalakította az Esküvők zenei igényét és a súlypont áttolódott (főleg városi környezetben)a dj verzió javára. A piaci igények hatására, nem utolsó sorban a technikai eszközök elérhetőbb ára és az internetről egyre könnyebben hozzáférhető „zenei alapanyag” ok miatt a Dj-k -ezen belül az „esküvős” szolgáltatók- jelentős mértékben „elszaporodtak”. A következő részben a leggyakoribb Dj alternatívákat vázolnám fel:

  1. Alkalmi dj / médialejátszó esetleg mixer-program (próbaverzió) , átlagos vagy az alatti minőségű erősítő és hangfalak. Ideális, kis létszámú esküvőkre, vagy ha nem akarunk nagy zajt csapni és inkább háttérként gondolunk a zenére, esetleg egy igazi masszív bulizós társaság esetén akik bármilyen zenére táncolnak és a körülményektől függetlenül is jól érzik magukat. Gyakorlat: 1-5 fellépés évente. Árkategória 20-40.000
  2. Kezdő vagy amatőr dj: Kezdő szintű dj felszerelés és hangosítás minimális fénytechnika. fellépés ha nem várjunk tőle profi műsorvezetést, zökkenőmentes zenei-mixelést, Ideális: Közepes esküvő ahol már van egy jó ceremóniamester. Gyakorlat: 10-15 fellépés évente. Árkategória: 30-60.000
  3. Gyakorlott Rendezvény Dj: Közepes vagy jobb minőségű felszerelés igény szerinti fénytechnika.  Az esküvő folyamatába aktívan bekapcsolódó, A ceremónia mesterrel együttműködő esetenként azt helyettesítő önálló zenei produkcióra képes.  Ideális: közepes vagy nagy létszámú profin kivitelezett esküvők és egyéb rendezvények. Gyakorlat: 20-50 fellépés évente. Árkategória: 60-120.000
  4. Profi Dj/Műsorvezető: Médiából vagy a klub-életből ismert személyiség általában saját stábbal kívánság szerinti megjelenéssel és technikával. Ideális: Igényes nagy költségvetésű esküvőkön és rendezvényeken , meghatározó szereplőként. Gyakorlat: 50-100 fellépés évente. Árkategória: 150-350.000