Menü
×

Hangtechnika

2019-05-08

Az alábbiakban taglalt kérdés valószínűleg nem lesz a Menyasszonyi fórumok kedvenc témája, mégis fontos szót ejtenünk róla. A hangtechnika azon elengedhetetlen kelléke az esküvőnek, ami akkor jó ha észre sem vesszük, hogy ott van. Nem recseg, nem torz, a zenék az eredeti stúdió minőségben tudnak megszólalni.

Hogyan érjük el?
A hangrendszer minden egyes eleme professzionális kategóriát kell, hogy képviselje mert a hangzás minőségét a lánc leggyengébb szeme fogja meghatározni.

Nézzük melyek ezek:
1.A jelforrás: CD-MP3-Midi Kontroller adja az alapot
2 A keverő egyesíti a bejövő jeleket (mikrofon, illetve a különböző jelforrásból származó hangok)
3 A jel erősítése: beépített vagy különálló végfok erősítő
4. A jel közvetítése kábelek csatlakozók
5. Hangszóró (talán a legfontosabb láncszem, itt lehet a legtöbbet veszíteni a minőségből)

A hangrendszernek tehát képesnek kell lennie a megtervezett létszámú közönség számára megfelelő hangerővel és minőséggel történő megszólalásara.
A helyszín kialakítása jelentősen befolyásolhatja a hangszórók elhelyezését ezért érdemes egy technikai helyszínbejárással azt jó előre megtervezni.
A hangfalak megfelelő beállításával elérhető hogy a hangerő a táncparketten jelentkezzen, ne a külső környezetet „szennyezze”. A helyszín kiválasztásánál is fontos szempont, hogy az esemény hangereje miatt ne keljen a közelben lakókkal vagy ami rosszabb a hivatalos szervekkel kellemetlen beszélgetésekbe bocsátkozni.

Az EsküvőDjService csapata Pioneer lejátszókat, RCF aktív hangfalakat, Senheiser vezeték nélüli mikrofonokat és kiváló minőségű kábeleket használ tökéletes minőségű zenei összeállítások megszólaltatására.