Menü
×

Fénytechnika

2019-05-08

Avagy hogyan lesz Hamupipőkéből Hercegnő

 

Tapasztalataink alapján a legtöbb esküvőn jelentős tétel a dekoráció (Virágdíszítés, szék és asztaldíszek stb.) általában önálló felelőssel rendelkezik, a fénydíszítés használatáról ellenben szinte csak a buli kiegészítő kelléke szintjén esik szó.

Annak ellenére, hogy egyre több rendezvény helyszín rendelkezik alapvető fénytechnikai elemekkel (fényfüzér, lampion, rejtett világítás stb.), még mindig jelentős eredményt lehet elérni a jól megválasztott látványtechnikai eszközök használatával, mind a vacsora, mind a buli ideje alatt.

Az igények felmérése:

 1. Amikor nincs szükség fénytechnikai elemekre!
  Ha azt szeretnénk, hogy a vacsora és az azt követő mulatság minden részében pontosan dokumentálva legyen a fotós és videós által, akkor semmi szükség a lentebb taglalt látványtechnikai eszközök használatára, elég ha felkapcsolva hagyjuk a helység világítását.
 2. Minimális fénytechnika
  Helyszínen rendelkező fénytechnikai elemeket kiegészítő fényeffekt a bulira
 3. Hangulatos fénytechnika
  Szeretnénk hangulatvilágítást, de nem szeretnénk erőteljes villogó fényeket. Ezen esetben diszkrét falvilágítás, esetleg a hely adottságaihoz mérten egy vagy több tükörgömb használata célszerű
 4. Összetett fénytechnika
  Az est hangulatának alapot adó dekorációs lámpák kiegészülnek a Parti hangulatot teremtő lézerrel, füsttel, dmx vezérelt mozgófejes és mozgó tükrös lámpákkal.
 5. Professzionális fénytechnika
  A mindent bele megoldás esetén a 3. pont kiegészül fényhíd építésével az eszközök optimális elhelyezés érdekében.

A lehetőségek: 

 • Az első kérdés, hogyan és hova lehet az eszközöket elhelyezni,
 • A második, hogy az adott helyszín mit tesz lehetővé (pl: Van ahol a füstgépet a tűzjelző rendszerek miatt nem lehet használni. Megjegyzés ezeket a rendszereket arra az időre ki is lehetne kapcsolni…) illetve hogy milyen külső és belső „fényszennyezéssel” kell számolni
 • A harmadik, hogy a büdzsénk mit enged meg.

Fő szabályként az mondhatjuk, hogy minél sötétebb egy terem annál könnyebb látványos eredményt elérni néhány megfelelően elhelyezett fénytechnikai elemmel.
Az EsküvőDjService csapata saját minden igényt kielégítő látványtechnikai parkkal rendelkezik.